Rama sanja o nečemu većem od velike Albanije

Objavljeno: 12.06.2019, 08:48

Premijer Albanije Edi Rama je rekao da sanja o nečem većem, ali da to nije Velika Albanija, već velika Evropska Unija sa Srbima, Makedoncima i Albancima u njoj, prenose regionalni online mediji. Poslije susreta sa predsjednikom EK Žan-Klodom Junkerom, na pitanje Tanjuga da li je “ujedinjenje Albanije sa Kosovom” o kojem često govori neka konkretna strategija ili vrsta pritiska na dijalog Beograda i Prištine, ali i samu EU, Rama je uz igru riječi odgovorio da on govori “o nečem velikom” i dodao da to “nije velika Albanija već velika EU sa Srbima, Makedoncima i Albancima zajedno u njoj”. Kako je Rama naveo, zemlje Zapadnog Balkana su unutar evropskih granica, ali su kao “organ koji se vuče za tijelom i nije na svom mjestu”.

Premijer Albanije Edi Rama je rekao da sanja o nečem većem, ali da to nije Velika Albanija, već velika Evropska Unija sa Srbima, Makedoncima i Albancima u njoj, prenose regionalni online mediji.

Poslije susreta sa predsjednikom EK Žan-Klodom Junkerom, na pitanje Tanjuga da li je “ujedinjenje Albanije sa Kosovom” o kojem često govori neka konkretna strategija ili vrsta pritiska na dijalog Beograda i Prištine, ali i samu EU, Rama je uz igru riječi odgovorio da on govori “o nečem velikom” i dodao da to “nije velika Albanija već velika EU sa Srbima, Makedoncima i Albancima zajedno u njoj”.

Kako je Rama naveo, zemlje Zapadnog Balkana su unutar evropskih granica, ali su kao “organ koji se vuče za tijelom i nije na svom mjestu”.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register