Novi skandal trese Katoličku crkvu

Objavljeno: 12.06.2019, 16:54

Pojedini katolički sveštenici iz reda hrišćanske braće u Škotskoj su organizovali “satanističke zabave” i na njima silovali dječake, navodi list ‘Škotsko sunce’ (Skotish sun), prenosi B92. U Škotskoj je u toku istraga o zlostavljanju djece, koja pokazuje da su neki mališani bile žrtve pedofila iz Katoličke crkve. Dejv Šarp, jedna od žrtava, svjedoči da je kao dječak bio silovan na “satanističkim zabavama”. On je opisao kroz kakvo je sve seksualno, fizičko i emocionalno nasilje prošao u katoličkom dječjem domu Sveta Niniana u mjestu Falkland. Ovaj dom vodio je katolički red hrišćanske braće, poznat po svom radu na evangelizaciji i edukaciji, ali i po brojnim skandalima sa seksualnim zlostavljanjem djece – štićenika. Šarp je svjedočio da su ga silovali, vezali i zatvarali u prostoriju za tuš. On je zlostavljan u periodu koji obuhvata 1971. sve do 1975. godine, a sada se odrekao svog prava na anonimnost. Bio je štićenik doma za nezbrinutu decu, nakon što mu je majka umrla.

Pojedini katolički sveštenici iz reda hrišćanske braće u Škotskoj su organizovali “satanističke zabave” i na njima silovali dječake, navodi list ‘Škotsko sunce’ (Skotish sun), prenosi B92.

U Škotskoj je u toku istraga o zlostavljanju djece, koja pokazuje da su neki mališani bile žrtve pedofila iz Katoličke crkve.

Dejv Šarp, jedna od žrtava, svjedoči da je kao dječak bio silovan na “satanističkim zabavama”.

On je opisao kroz kakvo je sve seksualno, fizičko i emocionalno nasilje prošao u katoličkom dječjem domu Sveta Niniana u mjestu Falkland.

Ovaj dom vodio je katolički red hrišćanske braće, poznat po svom radu na evangelizaciji i edukaciji, ali i po brojnim skandalima sa seksualnim zlostavljanjem djece – štićenika.
Šarp je svjedočio da su ga silovali, vezali i zatvarali u prostoriju za tuš. On je zlostavljan u periodu koji obuhvata 1971. sve do 1975. godine, a sada se odrekao svog prava na anonimnost.

Bio je štićenik doma za nezbrinutu decu, nakon što mu je majka umrla.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register