Turista iz prve otvorio sef

Turista Stefan Mils je ‘iz prve’ pogodio kombinaciju sefa koji niko nije uspio da otvori još od druge polovine 1970-ih godina. Sef se nalazi u Muzeju zaostavštine grada Vermiliona u Kanadi.

On je primijetio da se brojevi kreću od 0 do 60, i odlučio da proba 20-40-60.

“Tipična kombinacija, tri puta u smjeru kazaljke na satu – 20 – dva puta u suprotnom smjeru – 40 – jednom u smjeru kazaljke na satu – 60, probao sam i otvorio se“, ispričao je Mils.

U sefu, nažalost, nije bilo blaga, već stari nalog za plaćanje i blokčić za upisivanje narudžbina iz 1970-ih godina.

Muzej, koji se nalazi u staroj školskoj zgradi od cigala, sadrži kolekciju predmeta iz istorije Vermiliona, gradića sa nešto više od 4.000 stanovnika, prenosi BBC na srpskom jeziku.

Veruje se da je sef kupljen 1907, a muzeju je poklonjen početkom 1990-ih, kada je hotel promijenio vlasništvo i bio renoviran.

Iz muzeja su prethodno tražili pomoć stručnjaka kako bi otkrili šifru, pokušavali različite kombinacije, čak su stupili u kontakt s bivšim zaposlenima u hotelu.

Objavio/la na 06:33. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-