Online peticija za odbranu Sinjajevine

Sačuvajmo Sinjajevinu – Proglasimo Sinjajevinu zaštićenim područjem i parkom prirode – peticija

Mi, građani okupljeni oko ideje o zaštiti Sinjajevine, izražavamo nezadovoljstvo namjerama Ministarstva odbrane da militarizuje Sinjavinu i pretvori je u vojni poligon i zahtijevamo:

-proglašavanje Sinjajevine zaštićenim područjem;

-da se Sinjajevina i dalje ostaviti na korišćenje stočarima;

-afirmaciju Sinjajevine kao turističke destinacije;

-podršku razvoju Sinjajevine kao poljoprivrednog dobra;

-brendiranje poljoprivrednih proizvoda sa Sinjajevine;

-zaštitu kulturnog nasleđa, tradicije i arheoloških nalazišta na Sinjajevini i

-informisanje građana o pravu na zdravu životnu sredinu.

Posebno apelujemo na čelnike ministarstava poljoprivrede, održivog razvoja i turizma, kao i rukovodstava opština (Bijelo Polje, Danilovgrad, Kolašin, Mojkovac, Šavnik i Žabljak), čiji građani polažu prava na korišćenje Sinjajevine, da ne daju podršku inicijativi Ministarstva odbrane za militarizacijom Sinjavine, već da prije konačne odluke konsultujte građane, a ako treba i referendumom, piše u tekstu peticije.

Zainteresovani peticiju mogu potpisati do 5. avgusta. Da bi peticija bila pretočena u formalnu inicijativu i kao takva bila podnijeta Vladi na razmatranje, neophodno je da u narednih 60 dana dobije podršku najmanje 3.000 građana.

Objavio/la na 13:26. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-