Vlada da ojača nezavisnost RTCG, DPS da kazni svoje poslanike

Objavljeno: 30.05.2019, 16:41

Reagovanje Media centra na ocjene iz Izvještaja EK koje se tiču ponašanja vlasti u odnosu prem RTCG i AEM

Media centar nije iznenađen što je u juče obnarodovanom Izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore navedena ocjena koja se tiče nacionalnog javnog medijskog servisa, a koja daje za pravo svima onima u Crnoj Gori koji su bili dovoljno pošteni i lucidni da shvate kako je prije više od godinu dana crnogorski režim nezakonito i beskrupulozno preuzeo kontrolu nad RTCG.

“Nedavno političko miješanje u rad Savjeta nacionalnog javnog servisa i Agencije za elektronske medije predstavlja razlog za ozbiljnu brigu“, diplomatski je u Izvještaju Evropske komisije uvijena suština onoga o čemu Media centar govori od samog početka protivzakonitog blic kriga na nezavisnost RTCG.

Media centar očekuje od Vlade i njenog resora koji je, osim za kulturu, zadužen i za medije, da kroz promjenu zakonskog teksta o RTCG teži rješenjima kojima će u potpunosti osigurati nezavinost RTCG, a ne njegovo dalje slabljenje.

Media centar poziva Demokratsku partiju socijalista (DPS) da politički sankcioniše svoje poslanike u Administrativnom odboru koji su donosili nezakonite odluke o smjeni članova Savjeta RTCG i Savjeta AEM.

Ukoliko DPS neće da opozove svoje poslanike koji su skandaloznim glasanjem uticali na gubitak nezavisnosti RTCG, onda će to biti dokaz za EU i sve međunarodne adrese da je nalogodavac nezakonitih akcija DPS u Skupštini lično lider te partije Milo Đukanović, koji trenutno obavlja i dužnost predsjednika Crne Gore.

Vjerujemo da su EU poznate sve činjenice i da je svima jasno ko stoji iza nezakontog preuzimanja RTCG. Ostaje da se vidi do kada će biti tolerisano nasilje vrha crnogorske vlasti prema institucijama u Crnoj Gori.

Predsjednik Skupštine Media centra
Dragoljub Duško Vuković

Izvršni direktor Media centra
Goran Đurović

Napomena: Naslov je dao PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register