Srbija uvela kaznu doživotnog zatvora

Skupština Srbije je usvojila danas izmjene i dopune Krivičnog zakonika kojima se uvodi doživotna kazna zatvora bez uslovnog otpusta za silovatelje i ubice đece, trudnica i nemoćnih osoba.

Usvojenim izmjenama Krivičnog zakona ukida se kazna zatvora od 30 do 40 godina i umjesto nje uvodi doživotna kazna za najteža krivična đela.

Ta kazna predviđena je za đela ubistva predstavnika najviših državnih organa, teška đela protiv ustavnog uređenja i bezbijednosti Srbije, udruživanje radi vršenja krivičnih djela, genocid, zločin protiv čovječnosti, ratni zločin protiv civilnog stanovnižtva, ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika, terorizma.

Za ta djela predviđeno je da osuđenik na doživotni zatvor može uslovno da se otpusti nakon izdržanih 27 godina zatvora, što nije slučaj sa ubicama i slovateljima djece i trudnica i nemoćnih lica.

Objavio/la na 12:48. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-