Šarkić: Opozicija mora da se uozbilji

Objavljeno: 21.05.2019, 21:25

Opozicija mora da se uozbilji i da konačno počne da primjenjuje Sporazum o budućnosti, poručeno je večeras sa protesta koji je organizovao pokret Odupri se. Protestni skup pod sloganom ‘Za nezavisnost od koverti’, održan je ispred Skupštine Crne Gore i na njemu je bilo oko hiljadu ljudi. Omer Šarkić iz pokreta ‘Odupri se’ je kazao da nijesu išli u Brisel da nekoga mole. „Vlast u Crnoj Gori neće srušiti ni Brisel, ni Vašington, nego mi“, istakao je Šarkić. On je kazao da vlast mora ozbiljno da shvati ovo što se dešava protekla tri mjeseca. „I opozicija mora ozbiljno da shvati, jer je dogovoreno da nema izbora dok se ne promijeni izborni zakoni. Opozicija mora da se uozbilji i da konačno počne primjenu Sporazuma o budućnosti“, istakao je Šarkić. On je poručio da neće stati, i da nastavljaju borbu protestima, performansima i tribinama. „Vlast uvijek vodi kampanju protiv najačih, protiv nas, vide jer smo mi njihov najveći protivnik. Nastavljamo maraton, nećemo nikakve bune, ali ćemo smijeniti vlast“, dodao je Šarkić, prenosi Mina. Dejan Pejović iz pokreta ‘Odupri se’ je kazao da je 109 dana od kad su počeli sa protestima. Kako je kazao, svaki pojedinac pokreta ‘Odupri se’ prema sopstvenim mogućnostima pomaže organizaciju protesta, učešćem u troškovima za telefone, gorivo i slično. „U tu borbu pozvali smo opozicione poslanike, odazvali su se i potpisali sporazum. To podrazumijeva da nema aranžmana sa Demokratskom partijom socijalista“, kazao je Pejović. Prema njegovim riječima, u Kotoru je Socijaldemokratska partija pala prva. „Opoziciona sinergija poljuljana je, a onda se lavina prenijela na ostatak opozicije“, kazao je Pejović, dodajući da je predaja Kotora DPS-u udar na proteste Student Milovan Marković je kazao da je na današnji dan prije 13 godina Crna Gora obnovila svoju nezavisnost. „Sve bi to bilo lijepo kad bi to bila nezavisnost. Ono što neki danas nazivaju nezaivisnom državom, ne može se drugačije nazvati nego privatnom“, rekao je Marković. Danas, kako je naveo, slave samo oni koji su Crnu Goru „na te niske grane doveli“. „Samo oni koji taj kriminal i korupciju sakrivaju crnogorskim barjakom, a nas nazivaju neprijateljima države“, istakao je Marković.

Opozicija mora da se uozbilji i da konačno počne da primjenjuje Sporazum o budućnosti, poručeno je večeras sa protesta koji je organizovao pokret Odupri se.

Protestni skup pod sloganom ‘Za nezavisnost od koverti’, održan je ispred Skupštine Crne Gore i na njemu je bilo oko hiljadu ljudi.

Omer Šarkić iz pokreta ‘Odupri se’ je kazao da nijesu išli u Brisel da nekoga mole.

„Vlast u Crnoj Gori neće srušiti ni Brisel, ni Vašington, nego mi“, istakao je Šarkić.

On je kazao da vlast mora ozbiljno da shvati ovo što se dešava protekla tri mjeseca.

„I opozicija mora ozbiljno da shvati, jer je dogovoreno da nema izbora dok se ne promijeni izborni zakoni. Opozicija mora da se uozbilji i da konačno počne primjenu Sporazuma o budućnosti“, istakao je Šarkić.

On je poručio da neće stati, i da nastavljaju borbu protestima, performansima i tribinama.

„Vlast uvijek vodi kampanju protiv najačih, protiv nas, vide jer smo mi njihov najveći protivnik. Nastavljamo maraton, nećemo nikakve bune, ali ćemo smijeniti vlast“, dodao je Šarkić, prenosi Mina.

Dejan Pejović iz pokreta ‘Odupri se’ je kazao da je 109 dana od kad su počeli sa protestima.

Kako je kazao, svaki pojedinac pokreta ‘Odupri se’ prema sopstvenim mogućnostima pomaže organizaciju protesta, učešćem u troškovima za telefone, gorivo i slično.

„U tu borbu pozvali smo opozicione poslanike, odazvali su se i potpisali sporazum. To podrazumijeva da nema aranžmana sa Demokratskom partijom socijalista“, kazao je Pejović.

Prema njegovim riječima, u Kotoru je Socijaldemokratska partija pala prva.

„Opoziciona sinergija poljuljana je, a onda se lavina prenijela na ostatak opozicije“, kazao je Pejović, dodajući da je predaja Kotora DPS-u udar na proteste

Student Milovan Marković je kazao da je na današnji dan prije 13 godina Crna Gora obnovila svoju nezavisnost.

„Sve bi to bilo lijepo kad bi to bila nezavisnost. Ono što neki danas nazivaju nezaivisnom državom, ne može se drugačije nazvati nego privatnom“, rekao je Marković.

Danas, kako je naveo, slave samo oni koji su Crnu Goru „na te niske grane doveli“.

„Samo oni koji taj kriminal i korupciju sakrivaju crnogorskim barjakom, a nas nazivaju neprijateljima države“, istakao je Marković.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register