Proslava Dana nezavisnosti u dolini rijeke Bukovice

Arhivski snimak: ‘Ni flašu vode vam ne damo’, poručeno investitorima u hidro-elektranu

“Danas čuvamo ekološku Crnu Goru od ljudi koji su je proglasili ekološkom“, poručio je jedan iz grupe mještana koji su Dan nezavisnosti dočekali pored bagera kojim je pokušano probijanje pristupnog puta do rijeke Bukovice, na kojoj je planirana gradnja dvije mini – hidroelektrane.

On je pozvao predsjednika opštine Šavnik Miomira Vujačića “da ne pravi dil sa izvršnim direktorom Hidre (Hydra MNE) Garovićem i sa suvlasnikom ove zemlje vođe“.

Dvojica vlasnici Hydra MNE, od kojih je jedan brat od ujaka aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, dobili su koncesije za gradnju dvije mini-hidroelektrane na rijeci Bukovici. Lokalna vlast je dala podršku ovom projektu, ali mu se protive žitelji sela u dolini rijeke, ekološka udruženja i brojni građani diljem Crne Gore.

Investitor je nedavno počeo radove, uzurpirajući privatno zemljište uz rijeku, ali su mještani reagovali i spriječili nastavak.

Objavio/la na 10:48. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-