Otkazano više od 300 letova Alitalije

Objavljeno: 21.05.2019, 12:40

Italijanski avioprevoznik Alitalija otkazao je više od 300 letova zbog jednodnevnog štrajka povodom pogoršanih uslova u ovom sektoru, uljučujući neuspjeh vlade da postavi ovu kompaniju na čvrste osnove. Alitalija je objavila da je, zbog štrajka, otkazala oko polovine letova u domaćem i međunarodnom saobraćaju. Kompanija je napomenula da će reorganizovati aranžmane za polovinu pogođenih putnika i da će oni moći da otputuju tokom dana. Prema zakonu, letovi moraju da se obavljaju u periodu od 7.00 do 10.00 časova i od 18.00 do 21.00 časova, prenijela je Srna vijest AP. Glavni sindikat sektora saobraćaja pozvao je na jednodnevni štrajk sa zahtjevom da se postigne dogovor koji će Alitaliji garantovati budućnost, ali i za obnavljanje kolektivnog ugovora i ostalih mjera koje idu u korist radnicima.

Ilustracija

Italijanski avioprevoznik Alitalija otkazao je više od 300 letova zbog jednodnevnog štrajka povodom pogoršanih uslova u ovom sektoru, uljučujući neuspjeh vlade da postavi ovu kompaniju na čvrste osnove.

Alitalija je objavila da je, zbog štrajka, otkazala oko polovine letova u domaćem i međunarodnom saobraćaju.

Kompanija je napomenula da će reorganizovati aranžmane za polovinu pogođenih putnika i da će oni moći da otputuju tokom dana.

Prema zakonu, letovi moraju da se obavljaju u periodu od 7.00 do 10.00 časova i od 18.00 do 21.00 časova, prenijela je Srna vijest AP.

Glavni sindikat sektora saobraćaja pozvao je na jednodnevni štrajk sa zahtjevom da se postigne dogovor koji će Alitaliji garantovati budućnost, ali i za obnavljanje kolektivnog ugovora i ostalih mjera koje idu u korist radnicima.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register