Odupri se ‘Za nezavisnost od koverti’

Objavljeno: 21.05.2019, 06:53

Perović: “Očekujemo da rame uz rame sa građanima budu svi potpisnici koji su svojim moralnim i političkim kredibilitetom garantovali da će se zalagati za principe i realizaciju ciljeva iz Sporazuma o budućnosti”

Trojica članova Organizacionog odbora građanskog protesta ‘Odupri se’ su pozvali građane/građanke i opozicione poslanike/ce koji su potpisali ‘Sporazum za budućnost’ da danas, 21. maja, na Dan nezavisnosti, dođu na plato ispred zgrade Skupštine Crne Gore i ponove svoju odlučnost u borbi za smjenu nedemokratskog režima i otvaranje perspektive za demokratske promjene.

Protestni skup je nazvan “Za nezavisnost od koverti” i njegov početak je predviđen za 20.00 sati.

“Ne odustajemo od borbe za slobodnu Crnu Goru zajedno sa svima vama koji prepoznajete važnost aktivnog učešća u promjenama koje dolaze. Nenasilna borba nema alternativu. Iskustva u ratovanju, ubistvima, torturama, brutalnostima su na strani Đukanovića i tu mu odajemo priznanje, jer mu nema ravnog u Crnoj Gori”, kazao je, u video izjavi objavljenoj na FB stranici pokreta, Nikola Grdinić, napominjući da je “ulica još jedina slobodna institucija”.

Omer Šarkić je, u istom videu, kazao da su Grdinić, on i Džemal Perović minule sedmice boravili u Briselu, gdje su se sreli sa predstavnicima tamošnje evropske administracije, “onim dijelom koji ima razumijevanje” i “koji pomno prati dešavanja kod nas”. On je kazao da probleme u Crnoj Gori treba da rješavaju građani “svojom upornošću, a ne niko sa strane”.

“Očekujemo da nam se pridruže svi slobodni građani koji žele nezavisnu državu bez koverti, bez organizovanog kriminala i korupcije, jer građani su suvereni i njihovo je pravo da se bore protiv vlade i predsjednika koji vladaju korupcijom i organizovanim kriminalom”, poručio je Džemal Perović.

On je rekao da ‘Odupri se’ očekuje da “rame uz rame sa građanima budu svi potpisnici koji su svojim moralnim i političkim kredibilitetom garantovali da će se zalagati za principe i realizaciju ciljeva iz Sporazuma o budućnosti”.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register