Huawei traži pomoć od EU

Objavljeno: 21.05.2019, 17:12

Visoki predstavnik Huawei u Evropi Abrahal Liu je pozvao danas evropske poslanike da ne ostanu skrštenih ruku pred napadima američke administracije. “To nije samo napad na Huawei. To je napad na liberalni poredak zasnovan na pravilima. To je opasno. Sada se to događa Huaweiu, sjutra se može dogoditi bilo kojoj međunarodnoj kompaniji”, izjavio je Liju. On je pitao Evropljane da li mogu da se zatvore oči pred takvim ponašanjem, prenosi Srna. Liu je obećao da će Huawei učiniti više da ukloni evropsku nesigurnost oko navodnih rizika špijuniranja od njihove kompanije. “U Huaveju razumijemo zabrinutost evropskh vlada oko bezbjednosti i spremni smo da učinimo više. Zbog važnosti 5G mreže, kao lider u sektoru Huavej je spreman da potpiše sporazume o nešpijuniranju sa vladama i klijentima u svim zemljama članicama EU”, izjavio je novinarima u Briselu.

Visoki predstavnik Huawei u Evropi Abrahal Liu je pozvao danas evropske poslanike da ne ostanu skrštenih ruku pred napadima američke administracije.

“To nije samo napad na Huawei. To je napad na liberalni poredak zasnovan na pravilima. To je opasno. Sada se to događa Huaweiu, sjutra se može dogoditi bilo kojoj međunarodnoj kompaniji”, izjavio je Liju.

On je pitao Evropljane da li mogu da se zatvore oči pred takvim ponašanjem, prenosi Srna.

Liu je obećao da će Huawei učiniti više da ukloni evropsku nesigurnost oko navodnih rizika špijuniranja od njihove kompanije.

“U Huaveju razumijemo zabrinutost evropskh vlada oko bezbjednosti i spremni smo da učinimo više. Zbog važnosti 5G mreže, kao lider u sektoru Huavej je spreman da potpiše sporazume o nešpijuniranju sa vladama i klijentima u svim zemljama članicama EU”, izjavio je novinarima u Briselu.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register