Huawei dobio privremenu licencu u SAD

Objavljeno: 21.05.2019, 09:49

Ministarstvo trgovine SAD izdalo je privremenu opštu licencu kojom će se obnoviti sposobnost kompanije Huawei da održava postojeće mreže i obezbjeđivanje ažuriranja softvera na postojećim Huawei uređajima. Licencom se umanjuju ranije nametnuta ograničenja američke vlade da zabrani prodaju tehnologije kineskom Huawei, prenosi Tanjug. Navodi se da privremena dozvola traje do 19. avgusta. U četvrtak je stupila na snagu naredba američke administracije kojom se kineski telekomunikacioni gigant Huawei stavlja na crnu listu u SAD. Američko Ministarstvo trgovine je saopštilo da na listu stavlja 68 podružnica Huawei, čime se toj telekomunikacionoj kompaniji zabranjuje da nabavlja komponente i tehnologiju od američkih firmi bez prethodnog odobrenja SAD.

Ministarstvo trgovine SAD izdalo je privremenu opštu licencu kojom će se obnoviti sposobnost kompanije Huawei da održava postojeće mreže i obezbjeđivanje ažuriranja softvera na postojećim Huawei uređajima.

Licencom se umanjuju ranije nametnuta ograničenja američke vlade da zabrani prodaju tehnologije kineskom Huawei, prenosi Tanjug.

Navodi se da privremena dozvola traje do 19. avgusta.

U četvrtak je stupila na snagu naredba američke administracije kojom se kineski telekomunikacioni gigant Huawei stavlja na crnu listu u SAD.

Američko Ministarstvo trgovine je saopštilo da na listu stavlja 68 podružnica Huawei, čime se toj telekomunikacionoj kompaniji zabranjuje da nabavlja komponente i tehnologiju od američkih firmi bez prethodnog odobrenja SAD.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register