Gebels prije 80 godina: ‘Njemačka neće rat’

Objavljeno: 21.05.2019, 08:37

Mi smo sad najjača vojna sila na svetu, i osovina koja spaja Rim i Berlin postala je nesalomiva, rekao je Ministar propagande nacističke Njemačke Jozef Gebels je na današnji dan, prije osam decenija, održao govor u kome je poručio da “Njemačka neće rat“, požalio se na propagandu demokratije protiv Rajha i istakao da je Rajh riješen da sprovede svoje pravo da važi kao velika svjetska sila. “Njemačka može da postane osnova za konsolidaciju Evrope. Kako je narod slab, onda to upravo izaziva protivnike da ga napadnu. Jaka nacija može da živi u miru”. “Nemački narod neće rata, ali on stoji spreman”, zaključio je Gebels, podsjeća beogradski Danas, citirajući ondašnju beogradsku Pravdu. On je takođe najavio i potpisivanje novog njemačko-italijanskog pakta o savezu koji će cijelom svijetu pokazati da postoji jedan jak blok kakav ne poznaje nova istorija Evrope.

Mi smo sad najjača vojna sila na svetu, i osovina koja spaja Rim i Berlin postala je nesalomiva, rekao je

Ministar propagande nacističke Njemačke Jozef Gebels je na današnji dan, prije osam decenija, održao govor u kome je poručio da “Njemačka neće rat“, požalio se na propagandu demokratije protiv Rajha i istakao da je Rajh riješen da sprovede svoje pravo da važi kao velika svjetska sila.

“Njemačka može da postane osnova za konsolidaciju Evrope. Kako je narod slab, onda to upravo izaziva protivnike da ga napadnu. Jaka nacija može da živi u miru”. “Nemački narod neće rata, ali on stoji spreman”, zaključio je Gebels, podsjeća beogradski Danas, citirajući ondašnju beogradsku Pravdu.

On je takođe najavio i potpisivanje novog njemačko-italijanskog pakta o savezu koji će cijelom svijetu pokazati da postoji jedan jak blok kakav ne poznaje nova istorija Evrope.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register