VB: Za pet godina udvostručena upotreba kokaina

Objavljeno: 20.05.2019, 11:42

Upotreba kokaina u Velikoj Britaniji je udvostručena za samo pet godina, a čistoća ovog narkotika je dostigla rekordan nivo, pokazala je najnovija analiza. Ova analiza, koju su izveli forenzički naučnici na King’s Collegeu u Londonu, pokazuje da se London i Bristol nalaze u prvih pet gradova s najvećom upotrebom droge prve klase u Evropi, pored Barcelone, Antverpena, Ciriha i Amsterdama, prenosi klix.ba. London je jedan od rijetkih gradova u Evropi gdje je konzumacija droga gotovo jednako visoka radnim danima kao i vikendom, a analiza takođe sugeriše da jedna na svakih 50 osoba u Londonu uzima drogu svakodnevno. Koncentracije narkotika u otpadnim vodama u Velikoj Britaniji iznose 900 miligrama na 1.000 stanovnika svakog dana, što se povećalo sa 392 miligrama na 1.000 stanovnika u 2011. godini, navodi se u analizi. Ranije ovog mjeseca istraživači na King’s Collegeu u Londonu su u saradnji s Univerzitetom u Suffolku pokazali da je kokain prisutan u 100 posto slatkovodnih uzoraka škampa, a ketamin, pesticidi i druge hemikalije takođe su bili veoma rašireni, javlja Independent.

Upotreba kokaina u Velikoj Britaniji je udvostručena za samo pet godina, a čistoća ovog narkotika je dostigla rekordan nivo, pokazala je najnovija analiza.

Ova analiza, koju su izveli forenzički naučnici na King’s Collegeu u Londonu, pokazuje da se London i Bristol nalaze u prvih pet gradova s najvećom upotrebom droge prve klase u Evropi, pored Barcelone, Antverpena, Ciriha i Amsterdama, prenosi klix.ba.

London je jedan od rijetkih gradova u Evropi gdje je konzumacija droga gotovo jednako visoka radnim danima kao i vikendom, a analiza takođe sugeriše da jedna na svakih 50 osoba u Londonu uzima drogu svakodnevno.
Koncentracije narkotika u otpadnim vodama u Velikoj Britaniji iznose 900 miligrama na 1.000 stanovnika svakog dana, što se povećalo sa 392 miligrama na 1.000 stanovnika u 2011. godini, navodi se u analizi.

Ranije ovog mjeseca istraživači na King’s Collegeu u Londonu su u saradnji s Univerzitetom u Suffolku pokazali da je kokain prisutan u 100 posto slatkovodnih uzoraka škampa, a ketamin, pesticidi i druge hemikalije takođe su bili veoma rašireni, javlja Independent.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register