Prva Parada ponosa u Skoplju 29. juna

Objavljeno: 20.05.2019, 13:38

Prva Parada ponosa u Skoplju biće održana 29. juna, saopštila je danas Nacionalna mreža za borbu protiv homofobije i transfobije, s tim da će lokacija, ruta i vrijeme te manifestacije biti naknadno određeni. Antonio Mihajlov iz Nacionalne mreže je na konferenciji za novinare naglasio potrebu za što većom podrškom i aktivnim učešćem svih zainteresovanih strana: političara, javnih ličnosti, aktivista, umjetnika. Kako su prenijeli makedonski mediji, Mihajlov je rekao da je ova manifestacia otvorena za sve bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, vjeru, pol, seksualnu orijentaciju ili rodni identitet. Makedonija je posljednja zemlja u regionu koja organizuje Paradu ponosa, podsjeća Tanjug.

Prva Parada ponosa u Skoplju biće održana 29. juna, saopštila je danas Nacionalna mreža za borbu protiv homofobije i transfobije, s tim da će lokacija, ruta i vrijeme te manifestacije biti naknadno određeni.

Antonio Mihajlov iz Nacionalne mreže je na konferenciji za novinare naglasio potrebu za što većom podrškom i aktivnim učešćem svih zainteresovanih strana: političara, javnih ličnosti, aktivista, umjetnika.

Kako su prenijeli makedonski mediji, Mihajlov je rekao da je ova manifestacia otvorena za sve bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost, vjeru, pol, seksualnu orijentaciju ili rodni identitet.

Makedonija je posljednja zemlja u regionu koja organizuje Paradu ponosa, podsjeća Tanjug.

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register