Erdogan naredio hapšenje 249 diplomata

Turske vlasti su zatražile hapšenje 249 zaposlenih u ministarstvu spoljnih poslova zbog sumnje da su povezani sa mrežom sveštenika Fetulaha Gulena.

Gulen živi u SAD, a zvanična turska smatra da je on sa svojim pristalicama organizova neuspeli državni udar 2016. godine. Vlasti su sprovele regularne operacije protiv navodnih sledbenika Fetulaha Gulena, koji živi u egzilu u Pensilvaniji od 1999. godine, prenosi Tanjug.

Gulen poriče optužbe da je stajao iza pokušaja državnog udara 15. jula 2016. godine.

Kancelarija glavnog tužioca u Ankari saopštila je da je hapšenje 249 zaposlenih u ministarstvu spoljnih poslova naređeno pošto je istraga pokazala da su uočene neregularnosti u njihovom radu u vezi sa prijemnim ispitima, javlja Rojters, pozivajući se na NTV.

Navodi se da je 78 osumnjičenih do sada zatvoreno u operacijama u 43 provincije i da policija traga za ostalima.

Više od 77.000 ljudi je zatvoreno i čeka suđenje, a oko 150.000 državnih službenika, vojnog osoblja i drugih je otpušteno ili suspendovano sa posla u okviru čistke sprovedene posle neuspjelog puča.

Objavio/la na 11:48. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-