Od početka epidemije 35 miliona ljudi preminulo od AIDS

U svijetu sa HIV-om živi više od 37 miliona osoba, dok je 35 miliona osoba umrlo od AIDS-a od početka epidemije osamdesetih godina prošlog vijeka, prenosi Institut Batut, povodom Međunarodnog dana posvećenog sjećanju na preminule od AIDS-a

U svijetu je krajem 2017. godine 22 miliona osoba inficiranih HIV-om bilo na antiretrovirusnoj terapiji što je trostruko više nego prije sedam godina, dok je iste godine milion osoba izgubilo život, prenosi Danas.

U cilju eliminacije HIV infekcije kao javnozdravstvenog problema potrebno je da u svakoj zemlji do 2020. godine devet od deset osoba inficiranih HIV-om bude dijagnostikovano, liječeno antiretovirusnim lekovima i završi liječenje sa nemjerljivom količinom virusa u krvi.

Ako bi se dostigli ovi globalni ciljevi moglo bi da se spriječi da 21 milion osoba umre od AIDS-a, odnosno da se spriječi da se 28 miliona osoba inficira HIV-om do 2030. godine.

Objavio/la na 12:17. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-