DW: Stravična nedjela poljskih sveštenika

Dokumentarni film “Nemoj nikome reći” izazvao je buru u katoličkoj Poljskoj. Samo u tri dana je dokumentarni film vidjelo 11 miliona ljudi. Ne na velikom ekranu ili u najboljem vremenu emitovanja na televiziji, nego je premijera filma “Nemoj reći nikome” bila na Youtube.

Film je i finansiran prilozima sakupljenim preko interneta, jer autori nisu mogli naći medijsku kuću koja bi producirala film takvog sadržaja, prenosi DW.

Nakon premijere odjednom se dogodio zaokret od 180 stepeni: već tog vikenda kad se pojavio na mreži, vrh Katoličke crkve u Poljskoj se izvinio žrtvama. Nadbiskup Polak je zahvalio autorima filma zbog njihove “hrabrosti” i izražava svoju potresenost. “Golema patnja žrtava budi osjećaj bola i srama. Zahvaljujem svima koji su našli hrabrosti govoriti o svojim patnjama. Izvinjavam se za svaku ranu koju je počinio neki od pripadnika crkve”, piše nadbiskup u pisanom saopštenju.

Objavio/la na 10:28. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-