Pomognimo ljudima da spase Bukovicu

Objavljeno: 18.05.2019, 07:44

Proglas pokreta ‘Odupri se’

“Građani Crne Gore i dalje uživaju!” – mogao bi još jednom da poruči ministar Radulović, kao što je to učinio onda dok smo se borili da očuvamo netaknutu prirodu oko Crnog jezera, i uspjeli u tome! Građani opštine Šavnik, ali i svi oni koji se solidarišu sa njima, danima sprečavaju prolaz teškoj mašineriji i budno drže stražu da sačuvaju svoje najveće blago – rijeku Bukovicu. Uzurpirana su im imanja, izrovane staze, a oni stoje na hladnoći i poručuju da će rijeku braniti životom ako treba. Uživancija!

A po rijeku je došao, ko bi drugi, član familije – brat od ujaka predsjednika od koga su građani još prije tri mjeseca zatražili ostavku. Brat od ujaka sa svojim radnicima mještane pita da li je ta rijeka njihova. Očigledno misle da je sve što postoji u Crnoj Gori, pa i naši životi, vlasništvo samo jednog čovjeka. Taj čovjek, prema njihovom mišljenju, ima pravo da svoj feudalni posjed razdijeli među familijom i da se pritom ne osvrne na riječi mještana. E, pa, ako se nije osvrtao na njihove riječi, na djela hoće sigurno!

Onako kako su se građani Beransela izborili za svoje Vasove vode, Barani za pravdu za svoje čemprese, Žabljačani za svoje Crno Jezero, tako će i Šavničani za svoju Bukovicu. Budimo solidarni! Problemi u lokalnim zajednicama su problemi svih nas, jer je baš u njima očigledno kako ovaj sistem radi protiv interesa građana.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da se u subotu 18. maja pridruže mještanima sela oko Bukovice, da bismo natjerali nadležne da stopiraju gradnju hidroelektrane protiv koje je ustala cijela lokalna zajednica. Uradimo to jer možemo! #oduprise

 

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register