Papa: Novinari,iskoriste moć štampe za istinu

Papa Franjo je danas pozvao strane dopisnike da ponizno iskoriste moć štampe u potrazi za istinom i da daju glas onima bez glasa, nazivajući novinarstvo važnim sredstvom za suzbijanje mržnje i lažnih vijesti.

Na audijenciji sa Udruženjem stranih novinara u Rimu, papa je takođe pozvao novinare da ne postanu žrtve naslova i polu provjerenih priča, navodeći da greške ne samo da mogu pogrešno da predstave istinu, već i da nanose štetu čitavim zajednicama, prenosi Tanjug vijest AP.

Dok se Franjo redovno sastaje sa novinarima tokom svojih putovanja u inostranstvo, ovo je bio prvi put da je primio Udruženje stranih novinara još od vremena bivšeg pape svetog Jovana Pavla II 1988. godine.
Franjo je rekao da on i čitava Katolička crkva cijene rad novinara „čak i kada dotaknete sirovi živac, uključujući i one unutar crkvene zajednice.“

Objavio/la na 19:24. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-