Povjerljivi podaci o ruskim satelitima dostupni na internetu

Povjerljivi podaci o ruskim kosmičkim letjelicama koji do sada nisu bili saopštavani javnosti, dostupni su na internetu i njima se može slobodno pristupiti.

Podatke o pravljenju kao i rokove lansiranja kosmičkih letjelica, nazive satelita, probnih konstruktorskih radova i preduzeća koja ih realizuju, predstavila je kompanija Saturn, koja proizvodi sunčane baterije i akumulatore za ruske kosmičke uređaje i u nadležnosti je Roskosmosa, prenosi sputniknews.com.

Saturn je potvrdio originalnost objavljenih podataka koji su saopšteni na stručnoj konferenciji u Krasnodaru tokom februara, a materijali sa te konferencije su objavljeni na jednom od sajtova s ruskim domenom.

“To je nezakonito objavljeno. Informacije su preuzete iz saopštenja na konferenciji i nisu trebale da izađu u javnost”, izjavio je za Sputnjik glavni konstruktor PAO Saturna”Sergej Lihonosov i naglasio da će protiv onoga koji je to objavio biti preduzete odgovarajuće mere.

Kompanija Saturn se nalazi na spisku akcionarskih društava prema kojima državna korporacija za kosmičku djelatnost Roskosmos sprovodi jedinstvenu državnu politiku i koji se smatraju strateškim preduzećima Rusije.

Objavio/la na 20:49. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-