Ekspertska misija EU u CG zbog krijumčarenja cigareta

Ekspertska misija Evropske unije za procjenu trenutnog stanja napretka u oblasti borbe protiv krijumčarenja i nedozvoljene trgovine cigaretama od juče do 17. maja boravi u Crnoj Gori.

Vlada Crne Gore je saopštila da će misiju predvoditi eksperti iz Kancelarije za borbu protiv prevara Evropske komisjie (OLAF) i nezavisna ekspertkinja iz Italije.

„Nezavisni eksperti će analizirati konkretne slučajeve sprječavanja krijumčarenja cigareta od strane crnogorskih carinskih organa i krivične postupke pokrenute u ovoj oblasti. Tokom misije će se sastati sa predstavnicima organa nadležnih za sprječavanje krijumčarenja cigareta, između ostalog sa predstavnicima Uprave carina, policije, tužilaštvam, Tržišne inspekcije, a biće organizovana i posjeta Luci Bar i slobodnoj trgovačkoj zoni“, navodi se u saopštenju crnogorske vlade.

Objavio/la na 13:24. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-