CBCG odobrila preuzimanje Societe generalea

Centralna banka (CBCG) je odobrila danas Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB) preuzimanje Societe generale banke Montenegro.

„CBCG je izdala odobrenje CKB za sticanje kvalifikovanog učešća u akcijskom kapitalu Societe generalea“, navodi se u saopštenju CBCG, prenosi Mina business.

Iz CBCG su podsjetili da je CKB vrhovnoj monetarnoj instituciji krajem marta podnijela zahtjev za izdavanje odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća od 90,56 odsto u kapitalu Societe generale banke Montenegro.

„Na osnovu priložene dokumentacije i dodatno dostavljenih informacija i podataka, kao i odobrenja Agencije za zaštitu konkurencije, utvrđeno je da su ispunjeni propisani uslovi za izdavanje odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća iz člana 11 Zakona o bankama i da nema smetnji iz člana 12 za izdavanje tog odobrenja“, zaključuje se u saopštenju.

CKB, crnogorska podružnica OTP banke, potpisala je krajem februara ugovor o kupovini 90,56 odsto akcijskog kapitala Societe Generale banke za 40,46 miliona eura.

Iz banke je saopšteno da kupovna cijena po akciji iznosi 461,81 eura.

Objavio/la na 16:08. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-