Psi i mačke na udaru zakona

Ukoliko budu usvojene predložene izmjene zakona o kućnim ljubimcima u Zapadnoj Australiji, mačke koje se znaju čije su moraće trajno ostati u kućama, a rendžeri će dobiti ovlašćenja da ‘uhapse’ pse koji glasno laju, prenose inostrani mediji.

Predložene izmjene podrazumijevaju i zabranu izlaska vlasničkih mačaka na ulice tokom noći ili u potpunosti tokom cijelog dana.

Udruženje WA Rangers želi utišati pse koji glasno laju i poziva na stroge kazne za vlasnike pasa koji napadaju ljude. Ovi vlasnici suočiće se s kaznom od 10.000 dolara ili zatvorom u trajanju od jedne godine.

Rendžeri, takođe, urgiraju za rigorozniji sistem provjere pedigrea ljubimaca, naročito jer su psi koji napadaju ljude obično oni koji su udomljeni nakon što ih je neko odbacio.

U Australiji je prošlog mjeseca počela akcija postavljanja otrovne kobasice na više od hiljadu hektara zemlje u pokušaju da se ubije dva miliona divljih mačaka koje predstavljaju veliki problem u ovoj zemlji i prijete australskim izvornim vrstama.

Objavio/la na 05:58. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-