Potpisan protokol o tromeđi na Zelenoj Glavi

Potpisivanje protokola o određivanju tromeđne granične tačke između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije upriličeno je danas u Sarajevu, a potpisnici su protokol okarakterisali kao zalog za trenutne i buduće generacije, kako bi, u skladu s međunarodnim pravom, mogli slobodno da se slobodno kreću, prenosi klix.ba.

Protokol su potpisali ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Dragan Pejanović i generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Veljko Odalović.

“Potpisivanje protokola je zalog za buduće generacije država potpisnica, da se njihovi građani u skladu s međunarodnim pravom slobodno kreću, cijeneći mir kao vrhnusko dostignuće”, rekao je Osmanović, ocijenivši da je protokol potpisan i zarad punopravnog članstva u EU.

“Ovo je potvrda kvalitetnih susjedskih odnosa. Šaljemo još jednu dobru poruku da zemlje zapadnog Balkana mogu samostalno rješavati ovakve dileme, sopstvenim kapacitetima. Tromeđa se nalazi na mjestu zvanom Zelena Glava, odnosno između mjesta Pljevlja, Priboj i Čajniče. Tromeđna granična oznaka će biti postavljena. Oblik i dimenzije usaglasili su stručnjaci sve tri potpisnice protokola”, kazao je Pejanović.

Objavio/la na 16:18. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-