Knežević: Depozite Aerodroma CG sam ugovarao sa Brajovićem

Predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević, osumnjičen i optužen u Crnoj Gori za više krivičnih djela, prozvao je danas predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika Socijaldemokrata Ivana Brajovića da je direktno sa njim dogovarao držanje depozita Aerodroma CG u Atlas banci, a da je, zauzvrat, ta banka Brajoviću zatvorila “sve kredite koje je imao u Atlas banci“, kao i da je, u tu svrhu, dogovoreno da Kneževićevi  prijatelji plate Brajovićev plac u Bjelopavlićima “po višestruko većoj cijeni od realne“.

“Takođe, Brajović je dobijao naknadu od mene, navodno za potrebe partije“, poručio je Knežević u izjavi za javnost, datoj povodom hapšenja bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i službenice te banke Dijane Zečević.

Njih dvoje su, prema navodima iz izjave Kneževića, uhapšeni zbog depozita javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore u Atlas banci.

“Aerodromi Crne Gore, kao i mnoge državne institucije i preduzeća, više od 10 godina drže depozite u Atlas banci, a g. Nikolić je glavni izvršni direktor od 2017. godine. On sa tim nema nikakve veze i nije ni znao za pozadinu tog posla. Nakon poslednjeg depozita došlo je do sukoba direktora Aerodroma CG Danila Orlandića i Ivana Brajovića, predsjednika Skupštine Crne Gore i predsjednika SD, partije u kojoj je i Orlandić. Ja sam direktno sa Brajovićem dogovarao držanje depozita Aerodroma CG u Atlas banci. Zauzvrat, zatvorili smo mu sve kredite koje je imao u Atlas banci, u tu svrhu sam sa njim dogovorio da mu moji prijatelji plate plac u Bjelopavlićima po višestruko većoj cijeni od realne. Takođe, Brajović je dobijao naknadu od mene, navodno za potrebe partije“, piše u Kneževićevoj izjavi za javnost.

Knežević je najavio da če advokati Atlas Grupe protiv Brajovića podnijeti krivičnu prijavu zbog reketiranja i korupcije, a sva dokumentacija i evidencija vezana za depozite Aerodroma CG biće predata tužilaštvu.

Knežević je i ranije prozivao Brajovića u vezi sa prodajom placa u Bjelopavlićima.

Objavio/la na 17:50. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-