Fejsbuk ograničio upotrebu live prenosa

Kompanija Fejsbuk je objavila danas da ograničava upotrebu live, direktnog emitovanja videa, koju je koristio ubica u Krajstčerču na Novom Zelandu da uživo prenese masakr 51 osobe u džamijama sredinom marta.

Fejsbuk je bio kritikovan zato što je kasnio u prekidanju tog videa čije slike su se brzo širile preko interneta. U slučaju Krajstčerča Fejsbuk je morao da ukloni 1,5 miliona kopija videa, što vrlo jasno ukazuje da je potrebno da uradi više, piše agencija AFP, prenosi RSE.

Kompanija je tada obećala da će preispitati uslove koriščenja live.

Od sada korisnici koji krše propise za upotrebu te društvene mreže, posebno one koji zabranjuju opasne organizacije i pojedince neće više imati pristup mreži na neko vrijeme, i to od prvog prestupa.

To na primjer znači da će neko ko dijeli izjavu terorističke grupe bez konteksta biti blokiran i da neće moći da koristi Fejsbuk live određeni period, na primjer 30 dana.

Kompanija je takođe obećala 7,5 miliona dolara za nova istraživanja u partnerstvu sa tri univerziteta kojim bi se automatski primijetila zabranjena sadržina.

Ova objava podudara se sa današnjim sastankom u Parizu o onlajn ekstremizmu.

Objavio/la na 12:36. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-