Dan: Milion i po reketa za DPS

Nekadašnji funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) iz Budve Đorđije Pinjatić je u ljeto 2012. godine razradio plan da dio novca od prodaje državne imovine ruskom biznismenu bude uplaćen za kampanju vladajuće stranke preko računa ofšor firmi u Luksemburgu, Švajcarskoj i na Kipru. O tome svjedoči audio-snimak Pinjatićevog razgovora sa biznismenima Dejanom Kavedžićem i Darkom Lakovićem, koji podgorički dnevnik Dan objavljuje u današnjem izdanju.

Kako se može čuti na audio snimku, planirano je da Pinjatić usmjeri ruskog biznismena da dio novca koji treba da plati za kupovinu atraktivne parcele u Budvi uplati na račun Opštine, a dio (milion i po eura) na račune ofšor firmi radi finansiranja izborne kampanje DPS-a i nosioca izborne liste te partije na izborima u Budvi 2012. Lazara Rađenovića.

Pinjatić, koji je nekada bio direktor budvanskog Vodovoda i osuđen u slučaju ‘Zavala’, je u jednom ranijem razgovoru za Dan kazao da je razočaran u DPS i da strahuje za svoju bezbjednost.

Pinjatić je prije godinu dana gostovao u emisiji TV Vijesti ‘Načisto’ i govorio o aferama u Budvi, u koje je i sam bio upleten.

Objavio/la na 17:00. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-