Krivokapić se povlači sa čela SDP

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić odlučio je da se povuče sa čela stranke, piše portal Vijesti.

On je to saopštio stranačkim kolegama na današnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a.

Krivokapićev nasljednik biće biran na redovnom kongresu, najavljenom za jun.

Vanredna sjednica Predsjedništva SDP-a zakazana je nakon dešavanja u Kotoru, gdje su odbornici SDP-a sa lokalnom opozicijom smijenili gradonačelnika Vladimira Jokića.

Krivokapićeva partija se zbog toga našla na udaru opizicionih stranaka iz kojih su ih optužili da predaju grad u ruke Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

SDP je juče objavila da je dio njenih odbornika navodno mimo stava partije smijenio Jokića, a neformalno su objansili da će zbog toga možda biti raspušten opštinski odbor.

Iz SDP-a je saopšteno da je Krivokapić najavio da se neće kandidovati za funkciju predsjednika partije na IX Kongresu SDP-a, koji će se održati 1. juna 2019.godine.

“Ovim činom želi da otvori prostor za novu generaciju lidera SDP-a, ostajući trajno privržen istorijskim dostignućima i aktivan u borbi za njena nova evroatlanska dostignuća. Predsjednik SDP-a je donoseći ovu odluku želio i da SDP kao odgovorna partija istraje u ispunjavanju obveza iz Sporazuma za budućnost. Time želi da uvaži ozbiljni dio potpisnika Sporazuma i pruži im konkretno uvjeravanje u pouzdanost politike SDP-a”, saopšteno je iz te partije.

Objavio/la na 19:13. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-