Činjenice su važne

*Tri mjeseca traju građanski protesti u Cnoj Gori, a stanje je redovno – ubjeđuju nas zvaničnici.

* Ta redovnost se, valjda, ogleda i u tome što su nam sve „institucije“ u ogradama i pod pojačanim mjerama obezbjeđenja i kada nema protesta. Počev od tužilaštva, pa do zgrade Vlade, Predsjednika, Skupštine.

*Zbog akcije „Karavan“ koju je sproveo Organizacioni tim protesta, a u kojem smo za dva dana vikenda posjetili skoro sve gradove Crne Gore razgovarajući sa građanima, Uprava policije je podnijela sedam prekršajnih prijava protiv organizatora, ne navodeći im imena, jer skupovi nijesu bili prijavljeni. Nigdje nije bilo nikakvog incidenta, provokacije, makar i najmanjeg ekscesa.I razgovore sa građanima naša policija, tužilaštvo i sudstvo hoće da procesuira. Jer nijesu prijavljeni, a mi smo, jelte, pravna država.

*Istovremeno sin Ministra policije Amar Nuhodžić na javnom skupu, međunarodnoj utakmici, vrijeđa i pljuje igrače Crvene Zvezde, naočigled policije i pet hiljada gledalaca, uz prisustvuo novinara, fotoreportera i kamera koje su sve to snimile. Na taj način ruši ugled države, remeti javni red i mir, ugrožava bezbjednost igrača i skupa… Ali nema pritvođenje i pritvora, krivične prijave, ostavke njegovog oca. Nema čak ni prekršajne prijave za Amara. Jer je on tatin sin. A u našoj „pravnoj državi“, zna se, zakoni ne važe za predsjednike, ministre, njihovu braću, sestre, sinove, kumove… Samo za raju koju treba disciplinovati ako se bar imalo pobuni.

*Od strane CGO sam dobio poziv za konferenciju pod nazivom „Činjenice su važne“. Zbog toga ću uzeti jedan slobodan dan na račun neiskorišćenog dijela godišnjeg odmora. Jer ,propuštiti izlaganje našeg njaboljeg i najprofesionalnijeg novinara na navedenu temu, svakako je neumjesno. Građani su egzaltirani kada im novinari poput njega predočavaju činjenice i žive istine.

*Na dva broda, jednom kod nas i jednom na Malti, otkrivino je i zaplijenjeno oko sto pedeset kilograma kokaina. Znači li to nov i hitan rebalans budžeta?

*09. maja je presuda za tzv. državni udar. Ako optužnica padne, Specijalni tužilac Katnić će podnijeti ostavku – bar je tako javno obećao. U tom slučaju, slobodan sam ga predložiti vladi za novog Ministra prosvjete. Slavoljub Stijepović kao bivši ministar i Milivoje Katnić kao budući, žive su istine našeg stanja, prosvjete i obrazovanja. A Sanja Vlahović naše nauke i promovisanja međunarodnog ugleda države(sada je ambasador).

*Da se na kraju opet vratim protestima. Pogledajte izjave čelnih ljudi iz opozicije, njihove objave i komentare na društvenim mrežama, obratite pažnju na komentare njihovih prepoznatih botova, osvrnite se kako i u kolikom broju svoje pristalice dovode na proteste i sve će vam biti jasno: ko od njih doista podržava proteste, a ko ne.

Vidimo se poslije 01. maja, najvjerovatnije 07. maja  u 20.00 časova.

Objavio/la na 10:38. Objavljeno u Blog. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-