URA pita: Ko je od građana branio RTCG u subotu veče?

Opoziciona Ujedinjena reformska akcija (URA) zatražila je danas od nadležnih odgovor na pitanje: “Ko su bila lica bez službenih legitimacija unutar zgrade RTCG-a“ u subotu veče, kada su građani i građanke, u organizaciji pokreta ‘Odupri se’ došli do zgrade RTCG da ponove zahtjeve za ostavkama rukovodstva toga javnog medija i izraze nezadovoljstvo njegovom uređivačkom politikom.

“Osim bespotrebno angažovanih policijskih snaga, u subotu ispred i unutar RTCG-a, koje su imale za namjeru da pred očima javnosti prikažu tobožnju bezbjednosno rizičnu situaciju, veću pažnju privukla su lica u samoj zgradi otetog medija svih građana bez vidno službenih legitimacija RTCG i uniformi. Po starom dobrom običaju i ovog puta inkognito lica stvorila su se u institucijama ispred kojih građani odlučuju da iskažu svoje nezadovoljstvo“, navedeno je u saopštenju URA.

URA podsjeća na ranija iskustva sa ovakvim događajima – “crne kapuljače na Cetinju, batinaši koji izlaze iz centrale DPS-a, lica iz CEDIS-a“ i smatra “da je generalni direktor RTCG-a Božidar Šundić dužan da odgovori na pitanje da li su lica koja su se u subotu mogla vidjeti u holu RTCG-a bez službene legitimacije zaposlena u javnom servisu i na kojim pozicijama. Ako nijesu, na isto pitanje bi odgovor trebala da da Uprava policije i kaže da li su ova lica radno angažovana u službi policije“.

“Vjerujemo da snage policije ne treba da brane medijsku kuću od njenih vlasnika tj. samih građana, jer to predstavlja apsurd. Građana koji su i u subotu na dostojanstven i nenasilan način poručili da rukovodstvo i organi RTCG-a treba da neopozivo podnesu ostavke. U suprotnom samo još više produbljuju jaz između njih i onih koji ih plaćaju i žele natrag oteti javni servis koji će pripadati građanima a ne partijskim činovnicima vladajuće DPS“, poručili su iz URA.

Objavio/la na 12:06. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-