Trajković: Vučić opstruiše istragu ubistva Olivera Ivanovića

Predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković je izjavila da opstrukcija u istrazi ubistva predsjednika Inicijative SDP Olivera Ivanovića “dolazi direktno od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića”.

“Kako drugačije da razumijem. Ako vi imate predsjednika države koji izlazi sa istražnim materijalom i otkriva ga javnosti u toku istrage, to je poruka onima koji su svjedočili ili onima koji planiraju da svjedoče da on sve odmah saznaje. Meta sam mu bila ja, povod u stvari, a suština je ležala u tome da on na indirektan način sprječava istragu”, rekla je Trajković za N1.

Predsjednik Srbije je nedavno na konferenciji za novinare govorio o iskazu koji je Rada Trajković dala za prištinske nadležne organe, a direktor vladine Kancelarije za Kosovu Marko Đurić je na Tviteru objavio dokument za koji tvrdi da je autentičan i u kome se navodi šta je u istrazi rekla.

Trajković je rekla da su mnoge Srbe, koji su imali komunikaciju s Oliverom Ivanovićem, pozvali da specijalnom tužiocu daju izjavu pa između ostalih i ona.

“Na stolu specijalnog tužioca su bile sve moje izjave, iz medija uglavnom. Bilo je i lične prepiske. Ali bilo je i moje gostovanje na dan ubistva na TV Hepi u Beogradu gdje sam sve isto govorila – da iza zločina stoji, u smislu organizacije i logistike, mafija sa sjevera Kosova”, rekla je Trajković.

Prema njenim riječima, tom prilikom je rekla i da vjeruje da je “umiješan i dio službe bezbijednosti Srbije”.

“Ne znam da li je bezbijednost Srbije koristila mafiju ili je mafija koristila bezbijednost Srbije, ali je očigledno da se radilo na nekom zajedničkom projektu”, smatra Trajković.

Objavio/la na 13:10. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-