UNICEF pokreće onlajn kampanju o vakcinaciji

Dječiji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) pokrenuće globalnu onlajn kampanju sa ciljem podizanja svijesti roditelja i korisnika društvenih mreža o bezbjednosti vakcina i značaju vakcinacije za spašavanje miliona života djece širom svijeta.

Iz te organizacije su saopštili da će, usljed rastućih pojava bolesti koje se mogu spriječiti vakcinacijom, tokom kampanje VakcineDjeluju koristiti društvene medije kako bi podigli svijest roditelja da vakcine štite njihovu djecu.

Iz UNICEF-a su naveli da je Svjetska zdravstvena organizacija ove godine proglasila neodlučnost u pogledu vakcinisanja, odnosno oklijevanje ili odbijanje vakcinacije i pored dostupnosti vakcina, jednom od deset najvećih prijetnji po javno zdravlje.

Navodi se da je širenje dezinformacija o vakcinama putem digitalnih i društvenih platformi jedan je od faktora koji stoje iza porasta broja nevakcinisane djece i izbijanja bolesti širom svijeta.

„Zbog toga UNICEF u srijedu pokreće globalnu kampanju sa ciljem podizanja svijesti roditelja i korisnika društvenih mreža o bezbjednosti vakcina. Kampanja će kroz mnogobrojne objave na društvenim medijima obezbijediti pouzdane, naučno zasnovane informacije o bezbjednosti vakcina i značaju vakcinacije za spašavanje miliona života djece širom svijeta“, kaže se u saopštenju, prenosi Mina.

Objavio/la na 17:08. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-