Roman Polanski tužio Akademiju za dodjelu Oskara

Akademija koja dodjeljuje Oskare moraće na sud pošto je tužbu protiv te institucije podnio francusko-poljski reditelj Roman Polanski koji je isključen iz Akademije prije godinu dana usred pokreta protiv seksualnog zlostavljanja Me Too.

Američka Akademija filmskih umjetnosti i nauka je 3. maja 2018. godine saopštila da iz članstva isključuje Polanskog kao i Bila Kozbija, pošto su obojica optuženi za seksualna zlostavljanja.

Akademija je tada opravdala svoju odluku da želi novi kodeks ponašanja poslije izbijanja seksualnog skandala sa holivudskim producentom Harvijem Vajnstajnom, prenosi Beta.

Advokati Polanskog izjavili su da je reditelj u subotu podnio tužbu u kojoj se navodi da je prije odluke koja mu je putem pošte upućena sa naznakom da odmah stupa na snagu, trebalo da prethodi razumno objašnjenje za takvu mjeru i da se reditelju pruži prilika da iznese svoj stav o tome.

Reditelja kultnih ostvarenja Tesa, Pijanista i Rozmarina beba, dobitnika brojnih nagrada širom svijeta, među kojima je i Oskar za najbolju režiju za Pijanistu, i dalje goni američko pravosuđe zbog optužbi da je navodno silovao maloljetnicu 1977. godine.

Objavio/la na 11:19. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-