Nećemo stati dok ne obezbijedimo smjenu režima

Pokret Odupri se neće stati dok ne obezbijedi smjenu režima i predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, poručili su predstavnici pokreta na devetom protestu u Podgorici.

Nekoliko hiljada građana okupilo se večeras na platou ispred Skupštine, nakon čega su krenuli u protestnu šetnju bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do zgrade Radio Televizije Crne Gore (RTCG).

„Nećemo stati dok ne obezbijedimo smjenu režima i diktatora koji je zauzeo zgradu Predsjednika“, kazao je jedan od predstavnika pokreta Milan Grdinić i dodao da će karavan Odupri se obići sve gradove u Crnoj Gori.

Predstavnici pokreta Odupri se na bini su prikazali “kako treba da izgleda dnevnik pravog javnog servisa”.

Iz pokreta su pozvali građane da podrže protest majki, koji će biti održan u ponedeljak, kao i sve aktivnosti Studentske inicijative.

Predstavnik Organizacionog odbora, Džemal Perović, kazao je da se stidi što živi u državi gdje su, kako je naveo, institucije zarobljene i da je glavni krivac za takvo stanje Đukanović, prenosi Mina.

„Dok sam ja pjevao Oprosti nam Dubrovniče, on je jurišao na Dubrovnik. Dok je širio međunacionalnu mržnju, mi smo širili ljubav. Đukanović opstaje na našim podjelama i strahu. Oslobodimo se straha i oduprimo se“, rekao je Perović.

Amar Sadiković, u ime studenata, poručio je da ne pristaje da bude među onima koji napuštaju Crnu Goru, niti da ima „gospodara“.

„Ovo je naša država, mi smo država“, naveo je on.

Novinar Duško Vuković kazao je da je Javni servis, po zakonu, u službi građana.
„Novinarstvo kao profesija mora da bude lojalno samo građanima. Da li je novinarstvo RTCG lojalno nama? Počeli smo da se odupiremo i nastavićemo to da radimo. Odupiru se i oni, i za sada izgleda da im bolje ide. Ali oni imaju savez sa prošlošću, a mi sa budućnošću“, naveo je Vuković.

Član pokreta Odupri se, Vladan Šćepanović, poručio je predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću da se „ne ruga s narodom, nego da iznese karte na sto“.

„Nemojte mi pričati o vašoj ugroženoj bezbjednosti i apartmanu u Londonu, i da ste uvijek bili uz narod. Nikad nijeste bili uz narod, nego uz one protiv kojih se mi borimo“, naveo je on.

Objavio/la na 21:51. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-