Artman: Nikada nije planirano procesuiranje Izetbegovića i Tuđmana

Bivši portparol Haškog tribunala Florans Artman tvrdi da nikada nije planirano da Franjo Tuđman i Alija Izetbegović budu procesuirani, navodeći da je javnost “svoje stavove o tome stekla na osnovu izjava pojedinaca iz suda”.

„Međutim, mislim da čak postoji i službeni dokument o Izetbegoviću u kome se sud izjasnio kako odbija tu inicijativu. Mislim da je to bilo prije nego što sam došla u Tribunal. Sud se izjasnio da je razmotrio slučaj, ali da nema osnova za optužnicu“, rekla je Artmanova za portal Ekspres.

Ona je navela da je slično bilo i sa Tuđmanom.

Govoreći o slučaj samoubistva hrvatskog generala Slobodana Praljka u sudnici Haškog tribunala, Artman je rekla da se zna da mu je otrov dostavila “ekipa koja je ušla da prisustvuje suđenju”, prenosi Sputnjik.

„On nije mogao to da posjeduje u pritvoru, što svakako baca sumnju na njegov advokatski tim, eventualno nekoga iz ambasade, uglavnom nekoga ko je imao pristup Praljku prije ulaska u sudnicu“, rekla je Artman.

Objavio/la na 15:26. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-