FSB: Terorizam i dalje prijetnja, ćelije se premještaju u Evropu

Šef ruske Federalne službe bezbijednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov upozorio je da se međunarodne terorističke ćelije premještaju sa Bliskog istoka u Evropu i centralnu i jugoistočnu Aziju.

“Uprkos pretrpljenim porazima, međunarodne terorističke organizacije predstavljaju prijetnju za većinu država u svijetu”, rekao je Bortnikov na konferenciji o borbi protiv međunarodnog terorizma u Sankt Peterburgu, prenio je Tass.

Bortnikov je rekao da je terorizam postao veoma profitabilan biznis i da raznovrsni mehanizmi finansiranja daju teroristima dodatnu šansu za preživljavanje.

On je upozorio da Islamska država i Al Kaida i dalje predstavljaju ozbiljnu prijetnju, i da trenutno reorganizuju snage stvaranjem mreže terorističkih ćelija.

Međusobno povezane i autonomne ćelije se premještaju sa Bliskog istoka u Evropu i centralnu i jugoistočnu Aziju, istakao je Bortnikov.

On je podsjetio da su prošle godine na svijetu izvršena 683 teroristička napada, u kojima je život izgibilo 4.700 ljudi, a ranjeno više od 7.000.

Ponudio je sprovođenje niza mjera pod okriljem Ujedinjenih nacija, uključujući konsolidaciju napora, organizaciju i razmjenu podataka, kao i sprečavanje finansiranja terorističkih grupa.

Objavio/la na 09:41. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-