Nadzorna kamera u Podgorici bez dozvole nadležnih

Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama nije odobrila postavljanje nadzorne kamere na stubu za rasvjetu kod Tabačkog mosta u Podgorici, u ulici koja vodi ka Azerbejdžanskom parku, objavio je dnevnik Dan.

“Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama niko nije tražio dozvolu za postavljanje video-nadzora na ovoj lokaciji. Ukoliko kamera snima javnu površinu, ona se odmah mora ukloniti. Agencija će nakon izvršenog nadzora konstatovati u čijem je vlasništvu parcela na kojoj se nalazi stub sa kamerom i ko je vlasnik stuba. Ukoliko se pokaže da je vlasnik preduzeće koje gazduje rasvjetom, izdaćemo rješenje i subjektu koje gazduje stubom na kojem je javna rasvjeta naložiti da ukloni kameru. Očigledno je da za snimanje javne površine na tom mjestu i sa tog stuba ne postoje zakonski uslovi i da će Agencija morati da reaguje, naredi uklanjanje kamere i brisanje snimaka sačinjenih na taj način u vremenu za nama”, kazao je za podgorički list Radenko Lacmanović, član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

Nedozvoljeno snimanje javnih površina je krivično djelo za koje je predviđena novčana i kazna zatvora do godinu dana.

Objavio/la na 09:24. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-