SDP markirao ono što je prihvatljivo svim antirežimlijama

Socijaldemokratska partija (SDP) je danas dostavila organizatorima građanskog protesta ‘Oduprise 97000’ predlog tačaka iz dokumenta “Sporazum za budućnost”, za koje smatraju da su prihvatljive za svih 39 opoziconih poslanika.

“Nakon detaljne analize predloženog dokumenta “SPORAZUM ZA BUDUĆNOST”, a na bazi konsultacija koje smo imali u okviru naše partije, dostavljamo Vam predlog tačaka za koje smatramo da su nesporne, sigurni smo, za svih 39 opozicionih poslanika Skupštine Crne Gore, kao i organizatorima protesta #Oduprise:

1. Puna podrška opravdanim protestima i zahtjevima građana, kao oblika vanistitucionalnog pritiska za ostvarivanje pune demokratizacije crnogorskog društva i oslobađanje zarobljenih institucija što je jedino moguće kroz neophodne kadrovske promjene;

2. Formiranje tehničke Vlade, čiji je primarni zadatak kreiranje uslova za fer i demokratske izbore uz dosljednu promjenu, na bazi širokog konsenzusa, reformisanog izbornog i drugog zakonodavstva;

3. Bojkot svih narednih parlamentarnih, lokalnih i predsjedničkih izbora ukoliko se ne ispuni neophodni uslov u vidu uspostavljanja Tehničke vlade kao jedinog pravno-političkog garanta za fer i slobodne izbore;

4. Uspostavljanje profesionalnog, nezavisnog i odgovornog Javnog servisa (RTCG) kroz nepristrasan menadžment i zakonski rad Savjeta, što je jedino moguće putem korjenitih kadrovskih promjena i povratkom u stanje prije sudski utvrdjenih nezakonitih odluka o smjenama članova Savjeta i uredništva.

Zadržali smo se na predlozima za koje smatramo da su prihvatljivi svim opozicionim političkim subjektima, te da stoga mogu voditi potrebnom dogovoru o načinu razrješenja teške političke i institucionalne krize.

Uvjereni smo da takav dogovor od nas očekuju građani i demokratska javnost te da ćemo upravo na bazi ovih principa imati razumijevanje i naših međunarodnih partnera“.

Objavio/la na 17:38. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-