Engleska podnijela prijavu protiv CG za rasizam

Igrači Rahim Sterling i Kalum Hadson-Odoi osudili su “neprihvatljivo” rasističko skandiranje fudbalerima Engleske tokom utakmice u Podgorici.

Igrači Rahim Sterling i Kalum Hadson-Odoi osudili su “neprihvatljivo” rasističko ponašanje prema fudbalerima Engleske tokom jučerašnje utakmice u Podgorici.

Tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020 rasističko skandiranje upućeno je brojnim igračima Engleske, uključujući Denija Rouza, prenosi BBC News na srpskom.

Menadžer Garet Sautgejt je rekao da će incidenti biti prijavljeni organizaciji UEFA.

“To je neprihvatljivo. Definitivno sam čuo uvrede upućene Deniju Rouzu kada je dobio žuti karton”, izjavio je Sautgejt.

On je u razgovoru za BBC Radio 5 rekao da nema “truknu sumnje oko toga da li se ovo desilo.”

“Znam šta sam čuo. Moramo biti sigurni da naši igrači osjećaju da imaju podršku, da znaju da smo mi kao tim uz njih.

Moramo da prijavimo incident kroz prave kanale. Jasno je da je jako puno ljudi čulo uvrede”, izjavio je Sautgejt.

Poslije šest minuta utakmice, komentator Ian Denis sa BBC Radija 5 je rekao da je čuo rasističke uvrede kada je Rouz, igrač Totenhema, preuzeo loptu.

BBC sportski dopisnik Džon Marej je takođe izjavio da je čuo skandiranje tokom utakmice i razgovarao sa fotografima na terenu koji su uvrede upućene igračima Engleske opisali kao “odvratne”.

Sterling je postigao peti gol za tim Engleske u 81. minutu i u znak slavlja stavio dlanove iza ušiju, a kasnije objasnio da je ovaj gest bio odgovor na rasističko skandiranje sa tribina.

Tokom tajmauta, Rouz je dobio žuti karton poslije grube igre sa Aleksandrom Boljevićem, kada je opet bio meta rasističkog skandiranja.

Rouzu ovo nije prvi put da se suočava sa rasizmom sa tribina.

Rasističke komentare čuo je i u Srbiji 2012. tokom Evropskom prvenstvu u fubalu za mlađe od 21 godine.

Fudbalski savez Srbije kažnjen je sa 65.000 funti, a tim je jednu utakmicu igrao bez publike.

UEFA je otvorila disciplinski postupak protiv Crne Gore zbog rasističkog ponšanja navijača na utakmici kvalifikacija za Euro 2020 sa Engleskom u ponedjeljak veče.

Objavio/la na 11:40. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-