Dan:Jevrejska zajednica ‘odustala’ od gradnje sinagoge

Jevrejska zajednica Crne Gore je odustala od građevinske dozvole za izgradnju sinagoge u Podgorici, zbog čega je Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora obustavio postupak, piše Dan.

Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole Jevrejska zajednica je podnijela 13. oktobra 2017. godine.

“U toku postupka, podnosilac zahtjeva je putem mejla 14. marta 2019. godine dostavio akt kojim je izjavio da odustaje od podnijetog zahtjeva. Shodno tome, stekli su se uslovi iz člana 122 Zakona o opštem upravnom postupku, o obustavi postupka, zbog odustanka, jer njegovo dalje vođenje nije u javnom interesu”, piše u rješenju Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora koje je potpisao sekretar Oliver Marković, piše Dan.

Gradnja sinagoge planirana je u Ulici Radosava Burića na Zabjelu, a kamen temeljac za njenu izgradnju 17. decembra 2017. godine položili su Filip Vujanović, bivši predsjednik države, Slavoljub Stijepović, tadašnji gradonačelnik Podgorice i predstavnici Jevrejske zajednice.

Pošto gradnja nije počela, ovaj prostor sada služi kao neformalni parking.

Početkom februara prošle godine iz Jevrejske zajednice je objašnjeno da gradnja nije počela, jer Glavni grad nije sačinio ugovor o plaćenim komunalijama za zemljište na kojem je predviđena izgradnja.

Objavio/la na 09:47. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-