‘Državni udar’ u sudnici: Specijalni tužilac traži veću kaznu za Mandića nego za Kneževića

Specijalni tužilac Saša Čađenović je, u završnoj riječi, predložio Sudskom vijeću Višeg suda u Podgorici da izrekne maksimalne moguće kazne ruskim državljanima Eduardu Šišmakovu i Vladimiru Popovu, kao i za državljanima Srbije Oredragu Bogićeviću i Nemanji Ristiću, kojima se sudilo u odsustvu u procesu optuženima za terorizam, odnosno nasilnu promjenu vlasti u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine, na dan parlamentarnih izbora.

Za jednog od dvojice optuženih lidera Demokratskog fronta, Milana Kneževića, tužilac je predložio blažu kaznu, za razliku od Andrije Mandića i njegovog vozača Mihaila Čađenovića, za koje je tražio veće kazne.

Za troje optužnih državljana Srbije koji se nalaze u pritvoru, specijalni tužilac je rekao da nemaju otežavajućih okolnosti, a za bivšeg komandanta srbijanske žandarmerije Bratislava Dikića rekao je da je se vrijeme provedeno u pritvoru može smatrati odgovarajućom kaznom zanjega. Za optuženu Branku Milić, koja se nije željela vratiti u pritvor nego se sklonila u ambasadu Srbije, specijalni tužilac je rekao da nema olakšavajućih okolnosti.

Objavio/la na 15:26. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-