Marković: Protesti nisu opasnost za državu Crnu Goru

“Iako se može sumnjati u političku pozadinu protesta, ne postoji opasnost po državu i njen politički sistem”, rekao je premijer Duško Marković danas na sjednici Skupštine, određujući se prema mirnim građanskim protestima koji se u Podgorici, svake subote, održavaju od početka februara.

Odgovarajući na poslaničko pitanje, Marković je naglasio da Vlada neće “dozvoliti atmosferu prevrata”.

“Crnogorske institucije su sposobne i spremne da zaštite ustavno-pravni poredak u bilo kom trenutku i u bilo kojim okolnostima”, rekao je Marković, dodajući da Vlada istrajava na planu zaštite države “uprkos izazovima koji je prate”, prenosi RSE.

“Pokušaji destabilizacije su učinili da naš bezbjednosni aparat postane kompaktniji, a država stabilnija”, rekao je premijer dodajući da “vjeruje da demonstranti, koji protest vide kao način za iskazivanje mišljenja povodom dozvoljenih ciljeva, ne žele rušiti već graditi”.

“Pozivam ih da u Skupštini pokrenu inicijativu za ocjenu i provjeru rada Vlade. Kao zamjenik predsjednika DPS-a spreman sam da predložim da poslanici naše stranke podrže tu inicijativu, jer smo spremni na dijalog”, apelovao je Marković.

Protestne skupove pod nazivom “97.000 – odupri se ” organizuju građanski aktivisti tražeci smjene predsjednika Mila Đukanovića , premijera Duška Markovića i čelnika pravosudne vlasti u CG, kao i uredništva javnog medijskog servisa RTVCG.

Protesti su počeli nakon što je bankar Duško Knežević, koji je u bjekstvu i na Interpolovoj potjernici, emitovao video snimak na kome predaje kovertu sa, prema njegovim riječima 97.000 eura, visokom funkcioneru DPS i bivšem gradonačelniku Slavljubu Stijepoviću za izbornu kampanju DPS-a.

Knežević je takođe je iznio niz optužbi na račun predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Objavio/la na 15:50. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-