Profil: Doktor Karadžić i gospodin Dabić

Skoro sve znamo o Radovanu, osim kako je mogao da s radošću sedi za istim stolom sa ljudima koje će docnije uz isto toliko radosti proterivati i ubijati, piše novinar Dragoslav Dedović o Radovanu karadžiću, lideru bosanskih Srba koga sjutra u Hagu očekuje drugostepena presuda za ratne i zločine protiv humanosti.

“Neka tom čoveku posle presude prašta ko kako hoće. Ili neka bugari nad njegovom sudbinom, to je ionako omiljen jalovi sport kod nacionalno predoziranih Srba. Ja se neću ni osvrnuti.

Ako računamo da je poslednja žrtva rata za koju je politički, moralno i po formalnom zapovedom lancu odgovoran taj čovek poginula u jesen 1995, ona je mrtva, evo, preko osam hiljada i pet stotina dana. A Radovan Karadžić sve to vreme živi, kao političar, kao ilegalac Dabić, kao haški zatvorenik bez smisla za kajanje. Zašto bih se onda ja, koji nikome ne misli zlo, kajao zbog želje da on nikada ne izađe iz zatvora?“, piše Dedović za DW na srpskom jeziku.

Objavio/la na 11:24. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-