Kakav su rod Obilić i Karadžić novozelandskom teroristi?

Politikolog Aleksandar Kokotović objašnjava, u razgovoru za DW, odakle je crpio inspiraciju terorista Brendon Tarant, koji je ubio desetine ljudi u džamijama na Novom Zelandu, pa su se u njegovoj priči zajedno našli Obilić, Karadžić, Skenderbeg i Marko Miljanov.

“Novinari mahom nemaju dodira sa internet-kulturom niti želje da nauče o tome, nemaju recimo dodira sa forumima poput 4chan, što možda nije nužno u normalnim situacijama. U regionu je, pak, postojala želja da se sve smjesti u lokalni kontekst, što je, s jedne strane, razumljivo jer više dotiče publiku, ali je i kontraproduktivno s obzirom na istoriju regiona koja je i dalje bolna tema“, rekao je Kokotović.

Psihijatri su jednoglasni: Brenton Tarant je pseudokomandos. Riječ je o psihijatrijskoj dijagnozi koja je definisana prije gotovo deset godina.

“Pseudokomandos je tip masovnog ubice koji ubija javno, tokom dana, planira svoj zločin unaprijed, pomno i dolazi teško oboružan – napisao je američki forenzički psihijatar Džems Knol 2010. godine, podsjeća Jutarnji.hr.

Objavio/la na 07:46. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-