Đukanović: Hoće vlast mimo izbora

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je poručio da je vlast spremna da sa onima koji formalno predvode proteste razgovara o svim pitanjima koja predstavljaju njihov interes, prenio je portal RTCG.

On je u Berlinu, tokom predavanja u Njemačkom društvu za vanjsku politiku, kazao i da se protesti u Crnoj Gori pokušavaju predstaviti kao građanski, iako je, jasno da iza njih stoje političke strukture.

“Spremni smo da sa onima koji makar formalno predvode proteste, sa tom građanskom strukturom, razgovaramo o svim pitanjima koja predstavljaju njihov interes. Oko tog pitanja nema nikakvih nedoumica, niti potencijalno konfliktnih situacija na relaciji vlast i učesnici protesta”, kazao je Đukanović.

On je rekao, kako prenosi portal RTCG, da prepoznaje zajedničku nit u svim protestima koji se dešavaju u regionu, a to je ideja da se promijeni vlast mimo izbornog procesa.

Protesti u Podgorici pod sloganom ‘Oduprise 97000’ nastali u organizaciji garađana/ki kao reakcija na objavljivanje dokaza o nezakonitom finansiranju Demokratske partije socijalista, koje je objavio tajkun Duško Knežević onog momenta kada je došao pod udar svojih dugogodišnjih saveznika iz režima. Strateški cilj protesta je stavaranje zakonskih i političkih pretpostavki za poštene i istinski demokratske izbore, a ne dolazak na vlast mimo izbora.

Objavio/la na 14:16. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-