Tači: Na prijetnje Srbije odgovorićemo vojskom i policijom

Kosovski predsjednik Hašim Tači je rekao je da će Kosovo „na prijetnje iz Srbije“ odgovoriti vojskom i policijom, kao prava država.

„Kao vrhovni komandant Kosovskih bezbijednosnih snaga (KBS) kažem, Kosovo će direktno odgovoriti na svaku prijetnju Srbije. Odgovoriće vojskom i policijom ako Srbija ne prestane s ratnohuškačkom retorikom“, rekao je Tači, izvještava Klan Kosov“.

On je naveo da je podjela Kosova stara srpska ideja, ali da se to neće dogoditi.

„Beskompromisno ćemo štititi svoj integritet i nezavisnost“, rekao je Tači.

Prema njegovim riječima, o sporazumu s Beogradom odlučivaće se na referendumu, a potrebna je i dvotrećinska većina u skupštini, odnosno glasovi 80 poslanika.

„Ne vjerujem da postoji poslanik koji bi glasao protiv pripajanja (Preševske) Doline s Kosovom“, rekao je Tači, koji je ideje o međunarodnoj konferenciji o Kosovu i Balkanskoj uniji nazvao opasnom.

To neću dozvoliti, rekao je Tači i naveo da je Kosovo suočeno sa procesom koji je tražila međunarodna zajednica i potrebom Kosova i Srbije za priznavanje i dijalog.

Tači je rekao da je protiv međunarodne konferencije o Kosovu — jer to podrazumijeva da se i Rusija uključi, i dodao da je dobro što je ta tema zatvorena, prenosi sputniknews.com.

„Otvorena je i ideja o Balkanskoj uniji. To je bila opasna ideja. Za nas važi Evropska unija. Naša budućnost su NATO i EU — ta unija, ali ne i regionalna unija. To je nedopustivo“, rekao je Tači.

Objavio/la na 11:55. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-