Ponovo odgođeno suđenje za ‘državni udar’

U Višem sudu u Podgorici je danas nastavljeno suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Na ročište nijesu došli advokati odbrane Dušan Radosavljević, Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Nikola Medojević i Nikola Bulatović, koji su prije tri dana napustili suđenje jer suda nije prihvatio njihov zahtjev da se u dokazni postupak uvrsti novi video snimci.

Božo Milonjić, branilac po službenoj dužnosti Branki Milić je, zbog kompleksnosti predmeta tražio da se današnje suđenje odgodi jer mu je potrebno vrijeme za uvid u spise i pripremu završnu riječ.

“Nijesam u mogućnosti da pratim nepripremljen suđenje, to nije u skladu sa Kodeksom advokatske etike”, kazao je Milonjić, nakon čega je sutkinja Suzana Mugoša odgodila suđenje za 19. mart u 8 sati.

Optužnicom su obuhvaćeni lideri opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, Mandićev vozač Mihailo Čađenović, nekoliko državljana i državljaki Srbije, među kojima je nekadašnji komandant žandarmerije Bratislav Dikić, od kojih dvojica nijesu dostupni, kao i dvojica ruskih državljana, koji takođe nijesu dostupni crnogorskom pravosuđu.

Optuženi Mandić i Knežević su trajno udaljeni iz sudnice zbog narušavanja procesne discipline.

Optuženoj državljanki Srbije Branki Milić se, od nedavno, sudi u odsustvu, pošto ona odbija da se ponovo vrati u pritvor i sklonila se u ambasadu Srbije u Podgorici.

Objavio/la na 11:19. Objavljeno u Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-