‘Državni udar’ u sudnici: I tužilaštvo ima nove dokaze

Danas je ponovo odgođen (do sjutra) nastavak suđenja optuženima za navodni pokušaj nasilne promjene vlasti u Crnoj Gori 16. oktobra 2016. godine.

Do novog odgađanja je došlo nakon što su tužioci dostavili Sudskom vijeću video snimak koji su danas objavili prorežimski mediji, a na kome svjedok saradnik Saša Sinđelić potvrđuje svoj raniji iskaz dat u sudnici.

Optužena Branka Milić, koja se od prije Nove godine nalazi u ambasadi Srbije u Podgorici, gdje se sklonila nakon što joj je ponovo određen pritvor, otkazala je punomoćja svojim advokatima sve dok Sudsko vijeće ne razmotri nove dokaze odbrane, koji su juče dostavljeni. Radi se o video snimcima na kojima svjedok saradnik Saša Sinđelić, na čijem se iskazu uglavnom temelji optužnica, govori da je lagao prilikom svjedočenja i objašnjava zbog čega je to činio.

Sudsko vijeće je i danas ponovilo da u ovoj fazi postupka (najavljene završne riječi) ne mogu biti razmatrani novi dokazi, već se to tek može učini naknatno, po okončanju završnih rijeći tužilaca i odbrane.

Zbog takvog stava juče su svi advokati optuženih napustili sudnicu, a danas se u njoj nijesu ni pojavili Dušan Radosavljević, Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Nikola Medojević i Nikola Bulatović.

Dvojica prvooptuženih, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević i danas su bili u sudnici, u koju su pozvani da čuju završne riječi. Na samom početku suđenja su izbačeni iz sudnice zbog remećenja procesne discipline i tek su se ponovo juče pojavili pred Sudskim vijećem.

Objavio/la na 09:05. Objavljeno u Priča dana, Vijesti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-