Novi kodeks za planinare

Austrijski kancelar Sebastian Kurc je najavio zakon kojim će biti propisan “kodeks ponašanja” za planinare koji posjećuju austrijske planinske pašnjake. On je istakao da će u središtu pažnje kodeksa biti psi, koji su, do sada, predstavljali “problem” u gotovo svim spornim slučajevima, prenose online mediji.

Ovo je reakciju na pogibiju njemačke turistkinje koju je u tirolskom Pinisalmu na smrt pregazilo krdo krava 2014. godine. Sud je u februaru ove godine donio presudu po kojoj poljoprivrednik čije je krdo pregazilo četrdesetpetogodišnju Njemicu mora da isplati više stotina hiljada eura odštete njenoj porodici.

Presuda je izazvala ogorčenje među poljoprivrednicima i konsternaciju austrijske javnosti, dijelom zbog toga što je žrtva šetala pašnjakom s psom kojeg je vodila na uzici vezanoj oko pojasa.

Krave, ponekad kada ugledaju psa, žele da zaštite svoju telad, pa se u takvim trenucima namjernicima koji šetaju uokolo savjetuje da pse puste sa uzice, što stradala Njemica nije učinila.

Objavio/la na 07:26. Objavljeno u Zanimljivosti. Možete pratiti sve odgovore na ovaj post kroz RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Morate biti ulogovani da bi komentarisali Logujte se

© 2000 - 2019 PCNEN. All Rights Reserved. Log in

-